SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Odjel Ι (Fontana)

Smještajni objekt za pacijente kojima tuđa njega i pomoć tijekom boravka nisu potrebni kontinuirano kroz 24 sata. 
Objekt Fontane podijeljen je na prizemlje i dva kata, ima vlastitu vježbaonicu, povezan je toplom vezom sa fizikalnim terapijama i restoranom te ostalim dijelovima ustanove. 
Cijeli objekt raspolaže sa 13 jednokrevetnih soba i 46 dvokrevetnih soba
U prizemlju objekta nalazi se bolnička kapelica u kojoj se održavaju vjerski obredi u skladu sa potrebama pacijenata naše ustanove. 

Dvokrevetne sobe su velike i prostrane sa lijepim pogledom na stoljetni park koje osiguravaju mir i tišinu dok jednokrevetne sobe omogućuju privatnost svakom bolesniku. Svaka soba ima kupaonicu i televizor. Dvokrevetne sobe imaju kade za kupanje dok se u jednokrevetnim sobama nalaze tuševi. Prednost je objekta što je termalna voda u svakoj sobi te ju pacijent može koristiti individualno u skladu sa svojim potrebama u dogovoru sa liječnikom. 

Od 01.05.2017. u funkciji je 15 novoobnovljenih dvokrevetnih soba (5 soba na svakom katu, ukupno 30 kreveta). Ovaj dio naziva se "Fontana jug". Svaka soba raspolaže s televizorom i kupaonicom u kojoj se nalazi prostrani tuš.

Svaki pacijent ima na raspolaganju svoga liječnika i svoju medicinsku sestru, a zdravstvena skrb organizirana je kroz 24 sata u skladu sa potrebama pacijenata. 

Na odjelu je dostupna besplatna internetska veza (WiFi)

Odjel Ι (Fontana)