SPECIJALNA BOLNICA ZA
MEDICINSKU REHABILITACIJU LIPIK

Nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera Osijek

Studenti Medicinskog fakuteta Zagreb na studijskom boravku u Toplicama Lipik

Tijekom terenske nastave iz područja Javnog zdravstva 27 studenata 6. godine Medicinskog fakulteta iz Zagreba su uz voditelje dr.sc. Relić i dr.sc. Reu Janda 24.10.2018. bili u obilasku Toplica Lipik. Upoznati su sa osnovnim djelatnostima Ustanove, posebno područjem rehabilitacije neuroloških bolesnika, te komplementarnim projektima u zdravstvenom turizmu i ponudi Toplica Lipik. Studente su dočekale pročelnica za bolničko liječenje i rehabilitaciju prim.dr.sc. Senka Rendulić Slivar, ujedno i županijska koordinatorica rada sa studentima te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo-glavna sestra bolnice Ljerka Pavković,dipl.med.techn.

Studentima je preliminarno predstavljen preventivni projekt Toplica Lipik o procjeni udjela vode u tijelu „Bodywass“, idejne začetnice Senke Rendulić Slivar, te komplementarni programi u zdravstvenom turizmu vezani uz izvore pitke vode, šetnice i ideja Free water projekta.Prikazan je film o Lipiku prije rata, razrušen Lipik u  Domovinskom ratu, kako izgleda danas te video s prezentacijom bolnice i našim uslugama. Terenska nastava studenata nastavljena je obilaskom bolnice, „Cvjetnog kreveta“, Grofovog vrela, fizikalnih terapija i smještajnih jedinica za pacijente i goste sa glavnom sestrom odsjeka Dunjicom Karniš, mag.med.techn. Kroz odjel fizikalne medicine i rehabilitacije studente je proveo glavni fizioterapeut bolnice Ivan Žilić, mag. physioth.   

Nakon dvosatnog druženja studenti i njihovi organizatori zahvalili su se svima djelatnicima naše bolnice na dobrodošlici, istaknuli ljubaznost naših djelatnika, čistoću , ljepotu okoliša, kvalitetu smještajnih kapaciteta te da će ponovo doći u Toplice Lipik. Nadamo se da smo nekoga od studenata motivirali da se vrati u Lipik nakon završetka studija u potrazi.

Studenti Medicinskog fakuteta Zagreb na studijskom boravku u Toplicama Lipik
 

29.10.2018.